Vissza

IV. ORSZÁGOS ULTRAKÖNNYŰ REPÜLŐK TALÁLKOZÓJA ÉS FESZTIVÁLJA
Rétság - Tolmács Repülőtér

2004

 

Az Ultrakönnyű Repülők Találkozója rendezvény, országos hírnévre tett szert.
2004-ben a rendezvényre sok, fura, lepkeszerű gépmadár érkezett az ország különböző pontjairól, külföldről is.
Több ezren voltak kíváncsiak az óriási teret lefoglaló, háromnapos eseménysorozat látnivalóiért, az önmagában is vonzó Börzsönyaljára.
A megszervezett rendezvény összetettsége, sokoldalúsága állandó mozgásra késztette a közönséget. Mindezt nagyrészt a változatos programoknak is köszönhető.
Veres Zoltán, műrepülő Európa-bajnok légibemutatója volt a repülősünnep egyik fő száma, de az ultrakönnyű repülőknek és a siklóernyősöknek is nagy sikerük volt a nap során.
A többé-kevésbé törékeny szerkezettel kivitelezett" mutatványoko" kívül azonban számos más szórakoztató program várta az idelátogatókat.

Volt Trabant találkozó, cross-motorosok bravúros  terepmotorozása,streetfighter show,
egzotikus madarak,struccok, repülőmodellezők,égi kígyóbűvölés, ejtőernyős ugrások, kutyaiskola bemutatója, lovas-, határőrség-, íjász-, rendőrségi és egyéb bemutatók.

Volt nyomáskiegyenlítő "G" ruha, sisak, katapultülés, melyet ki lehetett próbálni.
A katonai repülésről, a kiállított dolgokról,katapultálás veszélyeiről tartott előadást a repülőtéri színpadon Szabó"Topi"Zoltán százados,MIG-29 vadászrepülő bemutatópilóta Kecskemétről. 
E mellett Hooligans, Irigy Hónaljmirigy és más koncertek, diszkó, utcabál, 23 órától fantasztikus 10 perces Tűzijáték is várta a fesztivál vendégeit.
Több hivatalos szervezet is csatlakozott a rendezvényhez:
- Rendőr-Főkapitányság Salgótarjánján
- Határőr-Igazgatóság Balassagyarmat
- Repülő Felkészítési Osztály Szolnok (RFO)
- 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Kecskemét
- Hivatásos Tűzoltók Balassagyarmat.

Bemutatójuk során az idelátogatók ízelítőt kaptak e szervek munkájáról, tevékenységéről, valamint színesebbé varázsolták a rendezvény programját.

A film időtartama: 120 perc

2004- es bemutatófilm